foto Flickr, Jason Popesku
foto Flickr, Jason Popesku

The Greenery sluit vestigingen, Breda blijft

Economie

BREDA – De groente- en fruitcoöperatie The Greenery laat dinsdagochtend weten 350 banen te schrappen. Ook sluiten vijf van de acht Nederlandse vestigingen. In Breda blijft de vestiging open. Of er banen in Breda verdwijnen wil The Greenery niet zeggen.

De reorganisatie is onderdeel van een strategie om het bedrijf weer winstgevend te laten worden, zo stelt het bedrijf in een verklaring. In 2013 leed The Greenery een nettoverlies van 21 miljoen euro. Ook de netto omzet daalde van 1,4 miljard in 2012 naar 1,3 miljard in 2013.

Drie vestigingen blijven uiteindelijk open in Nederland. Naast Bleiswijk en de hoofdvestiging in Barendrecht blijft het distributiecentrum in Breda open. Deze vestiging is gespecialiseerd in zacht fruit. “De houdbaarheid en kwetsbaarheid van deze tak heeft andere aandacht nodig en blijft daarom blijft Breda 1 van de 3 vestigingen”, meldt een woordvoerder van The Greenery.

Door de matige prijsvorming en door een langdurig koud en donker voorjaar hebben groente- en fruitleveranciers in 2013 tegenvallers gehad.