Bekijk deze kaart als pdf
Bekijk deze kaart als pdf

Binnenstad Breda op z’n kop voor 538Koningsdag

Cultuur 538Koningsdag

BREDA - Wie zaterdag met de auto de binnenstad in wil, moet er rekening mee houden dat dit allemaal iets langer kan duren dan normaal gesproken. Vanwege 538Koningsdag ligt de binnenstad aardig overhoop.

Zo is de Claudius Prinsenlaan al vanaf vrijdagmiddag afgesloten ter hoogte van het Chasséveld. De laan wordt bij het festivalterrein getrokken, dat voor deze keer doorloopt tot naast het voormalige pand van het UWV. In die hoek is een ruimte om te eten en op het gras te zitten.

De Claudius Prinsenlaan is tussen de Wilhelminasingel en de Beverweg afgesloten. Aan de kant van de singel is daar een extra fietsenstalling, even verderop komt een tijdelijke taxistandplaats. De Wilhelminasingel is tussen het Wilhelminapark en de Lovensdijkstraat afgesloten voor het verkeer, uitgezonderd busverkeer en hulpdiensten.

Parkeren kan bij NAC, waarvandaan een pendeldienst rijdt richting centrum, bij de Trip van Zoudtlandkazerne en de Avans Hogeschool. Voor fietsers is er een extra stalling in het Chassépark, achter het Chassé Theater..

Rondom de binnenstad zijn 11 toegangspoorten die door zo’n 50 beveiligers in totaal worden bewaakt. Als het nodig is worden er poorten gesloten als er een te grote toestroom van bezoekers is vertelt Tijn Kapteijns van Sync. Om 21.00 uur verplaatst het feest van verschillende horeca zich naar binnen en gaan de buitenbarren dicht. De beveiliging blijft tot middernacht actief om eventuele naar huis terugkerende bezoekers van 538 Koningsdag op te vangen.

Deze week zijn er voor bewoners en horecaondernemers bezoekerspassen uitgedeeld om te voorkomen dat net zoals vorig jaar onduidelijk ontstaat. Deze passen geven toegang tot de binnenstad.