Het Turfschip aan het Chasséveld. foto WSG
Het Turfschip aan het Chasséveld. foto WSG

WSG verkoopt kantoorruimte Turfschip aan HTCP

Economie

BREDA - Woningstichting Geertruidenberg (WSG) heeft vier verdiepingen kantoorruimte in het Turfschip aan het Chasséveld verkocht aan Hotel Technology Capital Partners (HTCP) uit Breda. Het gaat om vier verdiepingen met in totaal 2.900 m2 bedrijfsruimte.

HTCP huurde met dochter Itesso al sinds de oplevering in 2010 de kantoorruimte in het gebouw. Door de saneringsoperatie bij WSG raakte de leverancier van software voor de hotelbranch in gesprek met de corporatie. Dat resulteerde in de aankoop van de vier verdiepingen.

Itesso, waar zo’n honderd personen werken, gebruikt twee van de vier verdiepingen. Een derde verdieping is verhuurd aan een ander bedrijf. Daarmee resteert nog één verdieping die momenteel leeg staat en waarvoor HTCP nog een huurder zoekt. “We hebben nog ongeveer 700 vierkante meter te huur”, meldt Marco van Zand.

WSG is verheugd over de verkoop van de bedrijfsruimte. “De verkoop past binnen de afspraken van het saneringsplan. De verkoop past ook binnen de komende regelgeving voor woningcorporaties om alle commerciële ruimten te verkopen”, aldus de corporatie in een toelichting.

De woningcorporatie kreeg het pand in 2010 turnkey in eigendom, evenals de luxe huurwoningen boven de bedrijfsruimte. Wat WSG daarmee gaat doen, is nog niet bekend. “Dat gaan we nog bekijken, verkoop is no nog niet aan de orde.”

Het saneringsplan bij WSG loopt nog tot en met 2017. Dat plan werd noodzakelijk nadat de corporatie in zware problemen kwam door uitbundige investeringen in vastgoed en grond. Het plan is dat de corporatie na de sanering wordt opgeheven. Eerder verkocht WSG al het kloostercomplex aan de Nieuwstraat, waar nu makelaar Richard Schul bezig is met de realisatie van een vijfsterrenhotel. WSG heeft nu nog onder meer een kantoorpand aan het Minervum, een gezondheidscentrum aan de Eggestraat en 14 woningen in het Hof van Hersbeek.