Afbeelding

Zomertrends 2014: Houten zonnebril, Hugo en Janoski's

Cultuur

BREDA - De zomer staat voor de deur, maar wat is nou helemaal swag? BredaVandaag.nl vroeg lokale winkels naar de trends van de zomer van 2014.

Houten (zonne)brillen
Bij Spot 44 verkopen ze sinds kort houten zonnebrillen van het merk Wood 44. “Hout is al langere tijd een trend”, vertelt mede-eigenaar Robert Freijsen. “Men zoekt steeds meer de natuur op en ziet dit ook graag terug in de producten die ze kopen. Het merk Wood 44 is van ons eigen label.” De brillen zijn niet zwaar. “Dat verrast mensen. En de pootjes zijn flexibel, dus de brillen passen op elk hoofd.”

Dat de houten wearables populair zijn blijkt uit de houten brillen die al langer te koop zijn bij opticien You & EYE. De brillen zijn van de ontwerper Fritz Frames en worden handgemaakt in een werkplaats aan de Sunshine Coast van Australië. Frames komt 20 mei van 16:00 tot 20:00 uur naar de winkel om bezoekers over zijn creaties te vertellen.

Hugo
Een aantal medewerkers van de Dependans en Bruxelles zijn het erover eens. Het drankje Hugo moet het worden deze zomer. De barvrouw van de Dependans weet dat Hugo heel populair is in Italië. “Ik was daar op vakantie en het werd overal gedronken. Het is zeg maar prosecco plus. Het is net iets frisser en luxer. Vorig jaar was het Spritz, maar 2014 moet de zomer van Hugo worden.” Natuurlijk kun je ook de Bredase variant proberen.

Stefan Janoski
Volgens de Nachtburgemeester van Breda, Martijn Gulden van Bonk, zijn de Stefan Janoski schoenen van Nike helemaal in. “Waar twee jaar geleden de Vans Era nog populair waren zijn dat nu de Janoski’s. Maar ook de Nike Rosherunners/Airmax combinatie doet het goed. Nike doet dat slim, die geven ze maar in beperkte aantallen uit. Ze zorgen dat er altijd meer vraag dan aanbod is. De slip-on zou misschien ook nog een comeback kunnen maken. Die waren een aantal jaar geleden heel populair, maar Pharrel Williams heeft ze aan in een videoclip. Dus die zouden ons nog kunnen gaan verrassen.”

Bohemian Chique
Volgens Olga Buise van L’ago B mode-ontwerpen zijn de romantische stijlen weer helemaal terug. “Kant, ruches en bloemen domineren de catwalks. De mode straalt weer romantiek uit, maar nu met een moderne styling. Combineer de romantiek bijvoorbeeld met stoere materialen en accessoires zoals jeans en geleefd leer. Je ziet het ook terug in de laatste bruidsmode trends, romantische en soepele modellen die vooral veel vrijheid uitstralen. Bohemien chique is echt helemaal hot, and we love it!”