Inval Zandberg wegens vermeende witwaspraktijken in Breda.
Inval Zandberg wegens vermeende witwaspraktijken in Breda.

23 invallen voor witwasonderzoek in Breda

Politie

BREDA - 23 woningen en bedrijven zijn dinsdag bezocht in Breda en omstreken vanwege een omvangrijk onderzoek naar witwassen en georganiseerde hennepteelt. Hierbij zijn direct dure auto’s en boten in beslag genomen en twee hennepkwekerijen ontruimd.

De verdenking van witwassen is ontstaan nadat vorig jaar in één van de panden een hennepkwekerij werd ontdekt. Nader onderzoek wees uit dat de eigenaren uit Breda in totaal ruim twintig panden op naam hebben staan. Het merendeel van deze panden zijn vandaag op verdenking van witwassen en georganiseerde hennepteelt bezocht.

De actie is gecoördineerd door het Integraal Afpakteam Brabant, waar vandaag ongeveer 50 medewerkers van politie, Openbaar Ministerie, FIOD en gemeente aan mee hebben gewerkt.

Op drie locaties zijn onder leiding van de rechter-commissaris strafrechtelijke zoekingen verricht. Daarbij is gericht gekeken naar waardevolle goederen, contant geld en financiële administratie. Op basis van de daar aangetroffen informatie zijn vervolgens nog een administratiekantoor, enkele bedrijven en een jachthaven bezocht.

Het Bredase hennepteam heeft de vier woningen voor zijn rekening genomen waarin hennepkwekerijen en kweekbenodigdheden zijn aangetroffen. In totaal zijn circa 700 hennepplanten in beslag genomen en vernietigd. Tot slot hebben de medewerkers van de FIOD en de politie met de bewoners van huurwoningen gesproken om mogelijke bewijzen te verzamelen over witwaspraktijken.