Boykes Speelhoeve in Tuinzigt. foto Rebecca de Jongh
Boykes Speelhoeve in Tuinzigt. foto Rebecca de Jongh

Lijnenspel Boykes Speelhoeve geeft kinderen richting

Algemeen

BREDA – De vernieuwde Boykes Speelhoeve biedt voortaan meer mogelijkheden voor de buurtkinderen van de wijk Tuinzigt. De kinderen worden nu op een veilige en sportieve manier bezig gehouden.

door Rebecca de Jongh
Voordat de buurtkinderen bij Boykes Speelhoeve terecht konden, liepen ze maar wat rond in de wijk. “De kinderen uit de buurt hebben stimulering nodig.”, vertelt Breda Actief medewerkster Brenda Zeelenberg. Wekelijks worden er door Breda Actief verschillende sportactiviteiten georganiseerd voor de buurtkinderen om ze toch bezig te houden. “Het moet wel vrijblijvend blijven, anders komen ze niet. Ze houden namelijk van hun vrijheid.”

Buurtbewoonster Mariska Schniermanni is erg te spreken over de vernieuwde speelweide. Haar twee kinderen van 7 en 9 jaar oud maken met veel plezier gebruik van Boykes Speelhoeve. “Mijn kinderen gingen er eerst nooit heen, omdat ze daar werden weggejaagd door de oudere kinderen. Op straat spelen was daarentegen ook geen optie, vanwege de grote hoeveelheid auto’s.” Volgens Schniermanni is de speelweide ook goed voor de sociale ontwikkeling van de kinderen.

De opknapbeurt van de Speelhoeve was nodig omdat het aantal kinderen in Tuinzigt bleef groeien, en er gelijktijdig weinig te doen was. Om te zorgen dat de buurtkinderen zich niet vervelen, heeft Stichting Speel- en Sportterrein ‘Boykes Speelhoeve’ besloten de speelweide compleet te vernieuwen. In samenwerking met Rasenberg Wegenbouw BV en Van Rens mobiliteit is er in het weekend van 17 en 18 mei een door kunstenaar Atilla Yuksel ontworpen grafittiekunstwerk aangebracht op het asfaltveld. Dit biedt richtlijnen voor met name een fietsparcours en een hinkelbaan. Daarnaast kunnen de kinderen voetballen of basketballen.