Een medewerker van Vindingrijk repareert een lamp.
Een medewerker van Vindingrijk repareert een lamp.

Kringloopwinkel Vindingrijk opent webshop

Economie

BREDA - Kringloopwinkel Vindingrijk lanceert 2 juni een webshop en opent deze 5 juni officieel in de winkel. Volgens directeur Twan van Gorp wil Vindingrijk hiermee een groter publiek dan alleen Breda bereiken.

“Je komt tegenwoordig bijna niet meer weg met alleen een fysieke winkel”, vertelt Van Gorp. “Je ziet een verschuiving naar het internet en daar willen wij deel van uit maken.” In eerste instantie gaat dat alleen om kleinere objecten die via de post verzonden kunnen worden. “Denk aan schilderijen, lampen of vazen. Als we bijvoorbeeld een kast moeten verzenden worden de kosten te hoog.”

De artikelen die online staan, liggen niet in de winkel. “Anders moeten we alles wat verkocht wordt in de winkel direct van de site halen. Dat is te veel om me te beginnen. Vindingrijk is een aangepaste werkomgeving. Onze mensen komen uit werklozentrajecten of zijn arbeidsgehandicapt, dus die moeten we sowieso een beetje de tijd geven.”

Het idee is dat in de toekomst wel alle artikelen op de site komen te staan. “In eerste instantie is het de bedoeling om mensen te triggeren om naar onze winkel te komen.” Dat kan volgens Van Gorp het best door uiteindelijk wel alles online te zetten, zodat bijvoorbeeld verzamelaars zeker weten dat er iets moois in de winkel ligt. “Maar we willen ook de mensen bedienen die niet meer uit hun stoel willen komen.”

Bij de officiële opening van 5 juni is ook Wethouder van Economische Zaken Bob Bergkamp aanwezig.