Afbeelding

NHTV-master wordt bekostigd door de overheid

Economie

BREDA – De Master in Media Innovation (MMI) van de NHTV is de eerste hbo-master op het gebied van media die door de Nederlandse overheid wordt bekostigd. Dat laat NHTV dinsdag weten.

De overheid onderstreept hiermee het belang van media innovaties als stimulering voor de Nederlandse economie. De master is geaccrediteerd door de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie en levert een erkende mastertitel op. Met ingang van het collegejaar 2015-2015 wordt MMI in Breda door de overheid bekostigd.

De Academy for Digital Entertainment biedt hiermee een tweede bekostigde professionele master aan. Eerder dit jaar werd de master Game Technology bekostigd voor het Ministerie.

Omdat Nederland ook talent wil aantrekken staat de master open voor studenten uit het buitenland. Doel van de studie is om te komen tot media innovaties. MMI plaatst studenten in het hart van de media industrie.

De master is bedoeld voor studenten die hun bachelor al hebben afgerond op het gebied van media, business, ICT of aanverwante opleidingen.