NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

NAC kan huurachterstand geheel aflossen

NAC

BREDA – NAC zal naar verwachting eind dit jaar de achterstand in huur kunnen terugbetalen aan de gemeente Breda. De huurachterstand bedraagt op dit moment nog bijna 480.000 euro. Dat schrijft wethouder Arbouw in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente besloot vorig jaar december de huur voor het stadion met 325.000 euro te verlagen. NAC denkt bij de derde uitbetaling van EVC-gelden (tv-gelden eredivisie) de achterstand in huurbetaling geheel hebben ingelopen.

In ruil voor deze tegemoetkoming van de Bredase politiek raakt NAC wel het alleenrecht op het stadion kwijt. Deze maatregelen hebben het doel voor de gemeente om tot een nieuwe relatie met NAC te komen.

De gemeente verwacht binnenkort de resultaten van een onderzoek naar de levensduur van het stadion. Dit onderzoek wordt uitgevoerd omdat de gemeente en NAC nieuwe afspraken hebben gemaakt over de verdeling van kosten voor het onderhoud. De gemeente neemt het hoogstnoodzakelijke onderhoud op zich maar NAC blijft verantwoordelijk voor het onderhoud in relatie tot het voetballen.