foto Ivo van Stiphout
foto Ivo van Stiphout

Bohemian Fashion op Ibiza Hippiemarkt

Economie

BREDA - Kleurrijke strandjurken die tot de grond komen, armbanden, veren voor in het haar en paëlla. Het is allemaal te vinden op de Hippiemarkt in Strand Binnen. Daar houden Jasmina en Nathalie vrijdag hun beurs met als thema: Ibiza.

“Het idee ontstond toen we elkaar tegenkwamen in Kroatië”, aldus Jasmina. “Ibiza is echt een hype, dus dat leek ons een erg leuk thema. En dan vooral de fashion en de accessoires.” In eerste instantie wilden ze de beurs in Amsterdam houden. “Maar daar zijn al zoveel soortgelijke beurzen, dat is in het zuiden wat minder. Toen gingen we zoeken en zagen we dat er in Breda ook een locatie was waar zand lag. Dat hoort natuurlijk bij Ibiza”

Strand Binnen bestaat uit twee enorme zandbakken, met in het midden een vierkante bar met een DJ-booth ernaast. De zandbakken zijn volgebouwd met kramen waar verschillende standhouders jurken, pedicures en accessoires aanbieden. Aan de zijkant van de hal is een opening naar een kleine zaal, de Arabian Lounge. Daar liggen tapijten op de grond met poofs en kun je onder andere henna laten zetten.

Marissa en haar dochter Isa (7) uit Zwijndrecht vonden die henna wel een leuk idee. “We zagen het evenement op Facebook voorbijkomen, dus we gingen even een kijkje nemen. Vooral de jurken vind ik erg mooi.” Ook Marlon is speciaal voor de markt naar Breda gekomen. “Ik hoorde er via via van en toen ik ging googlen wist ik dat ik hierheen moest komen.”

Vanaf 22.00 uur is er een afterparty. Mensen met een toegangsbewijs van de beurs kunnen gratis naar binnen. “Het is niet echt een groot feest, maar meer een gezelligheidsborrel voor de verjaardag van Nathalie en om met de standhouders en bezoekers een geslaagde dag te vieren”, zo vertelt Jasmina. En geslaagd is de dag. “Ik ben zo blij met de standhouders. Het leeft echt, ik zag dat ze zelfs van elkaar spullen gingen kopen.”