foto Debra van der Heide
foto Debra van der Heide

Speciaal coördinatieteam ziet toe op 538Koningsdag

Algemeen 538Koningsdag

BREDA - Drie evenementen op een dag. Zo ziet het coördinatieteam van de gemeente Breda Koningsdag 2014 in de binnenstad. Of eigenlijk vier. Want de aankomst - en vooral het vertrek - van 538 Koningsdag-bezoekers bij het station is een verhaal apart.

Twee man brandweer, twee externe evenementendeskundigen, een vertegenwoordiger van de GHOR, de politiechef, een verkeerskundige van de gemeente, een gemeentelijke evenementendeskundige en de stadsmarinier Henk Smit. Samen zijn ze al weken bezig met de voorbereidingen op het grootste feest ooit tijdens Koningsdag - voorheen Koninginnedag.

Het coördinatieteam heeft gedurende de dag contact met de verschillende organisaties, vertelt Henk Smit. “Elke twee uur komen we even bij elkaar, iemand van 538, van Sync, dat de binnenstad coördineert en het Oranjecomité dat de vrijmarkt in ‘t Valkenberg organiseert.”

De verschillende organisaties staan met elkaar in contact en hebben ook onderling contact. Het moet ervoor zorgen dat bezoekers geïnformeerd worden over reisadvies en verblijf in en toegang tot de stad. In totaal verwacht de gemeente 120-duizend bezoekers verspreid over de drie evenementen. 40-duizend bij 538Koningsdag, 30-duizend in de binnenstad en 50-duizend bij het Valkenberg.