Koningsdag 2014 in de binnenstad van Breda. foto Jorgen Janssens
Koningsdag 2014 in de binnenstad van Breda. foto Jorgen Janssens

'Feest zonder wanklank met 100-duizend bezoekers'

Algemeen 538Koningsdag

BREDA - Koningsdag in Breda is zaterdag zonder enige wanklank verlopen. Dat stelt burgemeester Van der Velden in een verklaring. Ongeveer honderdduizend bezoekers hebben de eerste Koningsdag in Breda gevierd, veertigduizend (zie luchtfoto's) daarvan bevonden zich op het Chasséveld bij 538Koningsdag.

Ook bij de vrijmarkt in het Valkenberg was het druk. Het bezoek aan de binnenstad kwam later op gang dan vorig jaar, toen vanwege de drukte ingangen van de binnenstad werden afgesloten. Daarvan was nu geen sprake. "Heel de stad vierde feest in het oranje! Van jong tot oud en van binnen en buiten de stad", concludeert Van de Velden.

Zo’n 100.000 bezoekers kwamen op de festiviteiten af. "Wat mij betreft een groot compliment aan al deze mensen die er een feest zonder enige wanklank van hebben gemaakt. Veel respect heb ik ook voor alle organisatoren; intensieve voorbereiding en samenwerking met alle partijen heeft ervoor gezorgd dat de dag vlekkeloos is verlopen."

Volgens Van der Velden was het geen geringe opgave om zoveel festiviteiten met zoveel bezoekers op één dag veilig in de binnenstad te laten plaatsvinden. "Maar dat is gelukt en hoe! Breda heeft zich op de kaart weten te zetten door met elkaar een geweldig succes van Koningsdag 2014 te maken."