Logo bredavandaag.nl
foto Erik Eggens
foto Erik Eggens
file

Extra rijbanen A27 Breda - Utrecht vanaf 2019

BREDA - Het fileprobleem tussen Breda en Utrecht wordt aangepakt. Minister Schultz- Van Haegen heeft vrijdag op hoofdlijnen besloten hoe de A27 tussen Breda en Utrecht wordt verbreed. Deze hoofdlijnen moeten na 2019 het fileprobleem oplossen.


De minister heeft het voorkeursalternatief voor het project A27 Houten-Hooipolder aan de Tweede Kamer bekend gemaakt. Van Haegen kiest voor een verbreding van de weg met extra rij- en spitsstroken.

Richting Breda komen er tussen Houten en Everdingen 4 rijstroken en ook tussen Scheiwijk en Werkendam. De andere trajectdelen krijgen 3 rijstroken, waarvan één een spitsstrook. Over de Merwede bij Gorinchem komt een tweede brug met 4 rijstroken.

Ook richting Utrecht wordt de weg verbreed met 3 rijstroken. Dit gaat om het hele traject tussen Hooipolder en Houten.

Minister Schultz van Haegen: "Met de aanleg van extra rijstroken en de tweede brug over de Merwede maken we een einde aan hardnekkige files op de A27. Dit is goed voor de bereikbaarheid van de regio, goed voor de doorstroming van het verkeer en goed voor de economie."

In 2016 wordt het Ontwerp ter inzage gelegd. De planning is om in 2019 te starten met de werkzaamheden om het file probleem op de A27 aan te pakken.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief