Logo bredavandaag.nl
Alleen nog publiek eruit bij de Vismarktstraat. foto Tjerkovara
Alleen nog publiek eruit bij de Vismarktstraat. foto Tjerkovara
538Koningsdag

Bezoekerspas bewoners centrum met Koningsdag

BREDA – Om te zorgen dat binnenstadbewoners en werknemers van bedrijven tijdens Koningsdag hun woning of werkplek kunnen bereiken, heeft de gemeente een bezoekersdag ingevoerd. Op die manier kunnen deze belanghebbenden toch door de afzettingen komen. Het centrum van Breda is beveiligd met toegangspoorten op Koningsdag.


De gemeente heeft verder nodige maatregelen genomen om alles veilig en soepel te laten verlopen. Zo is het reisadvies daarom ‘kom per fiets, bus of trein’, want door de vele bezoekers is er verkeersdrukte te verwachten. Langs de invalswegen naar de stad informeren tekstborden over doorgaande routes. Vanaf het NAC-stadion is er een parkeer-en pendeldienst die een snelle verbinding met het centrum mogelijk maakt.

Verkeer voor het 538Koningsdag wordt via de oostkant naar parkeerterreinen geleid. Er zijn voor extra parkeerplaatsen en fietsenstallingen gezorgd. Maar ook mensen die met de trein komen worden zo snel en veilig mogelijk naar de feestlocaties gebracht. Vanaf het station lopen voor voetgangers drie routes naar het Valkenberg, de binnenstad en het Chasséveld. Met bufferzones bij het stationsgebouw wordt de toegang gedoseerd. Via omroepinstallaties en tekstborden worden reizigers geïnformeerd.

De voorbereidingen bij het station beginnen vrijdag 25 april, met het verplaatsen van de haltes voor de stadsbussen van Veolia. Ook verkeersmaatregelen worden zichtbaar, zo staat er nu al een aankondiging bij de Claudius Prinsenlaan dat deze is afgesloten van vrijdag 25 april tot zondag 27 april. Dinsdag 28 april is het afbouwen en opruimen weer klaar.

De eerste koningsdag wordt op 26 april uitbundig gevierd met verschillende evenementen zoals 538 Koningsdag, de Kindervrijmarkt en livemuziek in de binnenstad. Naar schatting komen hier 120.000 bezoekers op af.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief