Afscheid van stadsbeiaardier Jacques Maassen. Zijn zoon Paul neemt het over. foto Raymond Tillieu
Afscheid van stadsbeiaardier Jacques Maassen. Zijn zoon Paul neemt het over. foto Raymond Tillieu

Paul Maassen ook beiaardier Heuvelcarillion

Cultuur

BREDA - Paul Maassen is vanaf mei niet alleen stadsbeiaardier, maar ook de nieuwe beiaardier van het Heuvelcarillion. Hij volgt daarmee Pieter Maassen op, die vanaf 1983 de bespeler was van het hand-bespeelbare klokken-instrument met een automatisch speelwerk.

Van mei tot en met augustus wordt het Heuvelcarillon op de Heuvelbrink wekelijks op zaterdag van 11:30 tot 12:15 uur bespeeld. Naast de wekelijkse bespelingen komen er bijzondere concerten op het Heuvelcarillon, bijvoorbeeld tijdens Koningsdag, in de Augustus Beiaardmaand Breda en andere evenementen. Ook worden regelmatig nieuwe automatische melodieën geprogrammeerd die elk half uur te horen zijn.

Het Heuvelcarillon is gebouwd in 1980 en was een initiatief van onder andere de bewoners van het Heuvelkwartier en de toenmalige stadsbeiaardier Jacques Maassen. Tijdens de bespelingen laat de stadsbeiaardier een gevarieerd repertoire klinken: van Bach tot Frans Bauer en van Mozart tot Rihanna. In 2010 is de beiaard gerestaureerd en uitgebreid met 7 klokken. Hiermee komt het totaal aantal klokken op 35.