Afbeelding

Studenten NHTV adviseren fietsexamen voor Londenaars

Algemeen

BREDA – Zes studenten van de NHTV adviseren Londenaars om fietsexamens af te nemen bij de jeugd. Dit is één van de conclusies van de studenten Mobiliteit die begin januari een bezoek aan Londen brachten om een onderzoek uit te voeren.

De bevindingen uit dit onderzoek hebben de studenten in april gepresenteerd aan Tranport for Londen, het gemeentelijke bureau dat verantwoordelijk is voor het verkeer in Londen, en London Cycling Campaign.

De aanleiding voor het onderzoek is het verongelukken van zes fietsers in twee weken in november vorig jaar. De studenten hebben ongevalsgegevens in kaart gebracht, metingen en tellingen ter plaatse gedaan en zelf rondgefietst in Londen.

Uit het onderzoek zijn verschillende bevindingen gekomen. Zo vinden de studenten dat de verkeerslichten anders ingesteld moeten worden, zodat alle fietsers tegelijk groen licht hebben. Ook moeten de fietsers die naar links gaan voorrang krijgen. De studenten hebben gezien dat de belijningen en markeringen er in sommige gevallen slecht uitzagen en willen dus dat de gemeente het onderhoud van de fietspaden tegen het licht houden.

Als laatste geven de studenten het advies om Britten eerder fietsles te geven. Ze verwijzen naar het verkeersexamen in Nederland, dat meestal in groep 7 van de basisschool wordt gehouden.

Of de adviezen ook echt opgevolgd worden is aan Transport for London.