Metamorfose van winkelcentrum De Burcht nog in volle gang. foto Debra van der Heide
Metamorfose van winkelcentrum De Burcht nog in volle gang. foto Debra van der Heide

Nieuw ‘jasje’ WC De Burcht krijgt steeds meer vorm

Economie

BREDA – Na ruim een half jaar komt het einde van de renovatie van winkelcentrum De Burcht in IJpelaar langzaam in zicht. Tussen de bouwwerkzaamheden hebben de eerste winkels hun deuren weer geopend.

Volgens Eric Knuppe, voorzitter van de winkeliersvereniging De Burcht, moet de facelift in augustus afgerond zijn maar loopt het allemaal iets uit. De renovatie liep in januari een kleine vertraging op vanwege asbest. Hierdoor moesten zes winkels hun deuren tijdelijk sluiten.

In totaal komt er 1900 vierkante meter aan winkels bij in het winkelcentrum. De verbouwing is in eind oktober vorig jaar begonnen. 26 maart werd een nieuwe vestiging van JUMBO geopend op de voormalige plek van de C1000. Ook de Albert Heijn gaat op 17 mei open.

De boulevard van winkels is nu in zijn geheel doorgetrokken naar de Lunenburgstraat en de nieuwe parkeerplekken. Zo heeft het winkelcentrum straks vijf ingangen die na sluitingstijd worden gesloten. “Langzaam wordt de metamorfose compleet en wordt het weer mooi”, aldus Knuppe.

Als de verbouwing klaar is wordt er na de zomervakantie een groot drie- of vierdaags feest gehouden.

Bekijk de foto's van de verbouwing.