Initiatiefnemer Aert van der Goes opent samen met wethouder Cees Meeuwis het Blue Business Area.
Initiatiefnemer Aert van der Goes opent samen met wethouder Cees Meeuwis het Blue Business Area.

StadsLab ter inspiratie van nieuwe Bredase projecten

BREDA – Breda Beach, Stek Breda, Takkebijsters Blue Business Area zijn allemaal projecten om Breda als stad te ontwikkelen. Nu organiseert Gebouw F op vrijdag 20 mei een inspiratieavond Stadslab Breda. In het Huis voor Beeldcultuur staat deze avond in het teken van het opzetten van een Stadslab.


Dit lab kan volgens Gebouw F een verzamelplaats worden voor alle lopende stedelijke projecten rondom stedelijke ontwikkelingen. Frans Parthesius van Gebouw F vertelt dat het Stadslab de verschillende projecten bij elkaar moet brengen. “We zijn erachter gekomen dat veel mensen van veel projecten helemaal geen weet hebben. Tijdens de inspiratieavond worden de initiatieven met elkaar besproken.”

Het lab kan ook een platform voor discussie, een marktplaats voor virtuele ontmoetingen tussen belanghebbenden en een informatiebron zijn. “We zijn dit begonnen om de boel wat meer power te geven. Zo kunnen alle projecten nog beter werken in Breda.”

Tijdens de inspiratieavond komen verschillende initiatiefnemers zoals vereniging Markdal, Marcel van der Miert en Aert van Goes van Takkebijsters en Droomwonen door Menno de Lange aan het woord. Zij vertellen over hun initiatief als voorbeeld voor anderen. Aansluitend wordt er een debat gehouden over wat het Stadslab kan betekenen voor Breda.

De avond start om 19.30 uur aan de Reigerstraat 16 en eindigt om 22.30 uur. Toegang is gratis.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief