Screenshot van de nieuwe Hardwell-website.
Screenshot van de nieuwe Hardwell-website.

Nieuwe website Hardwell volledig Bredaas product

Economie

BREDA - Om negen uur donderdagavond ging-ie live: de nieuwe website van DJ Hardwell. Acht maanden zijn de makers bezig geweest om een originele maar vooral ook toegankelijke en stabiele site te bouwen.

Dat laatste is geen kleinigheid, wetende dat Hardwell inmiddels meer dan vijf miljoen vriendjes heeft op Facebook. Een verwijzing naar een nieuwe website heeft daarmee ook meteen een enorme impact.

En dat bleek ook zo te zijn. “Tijdens de piek waren er negenduizend bezoekers gelijkertijd online”, vertelt Berend Buningh van het Bredase bureau Beer ‘n’ Tea, dat samen met Flashin van Wouter van Groesen de nieuwe site vanaf de grond opbouwde.

“We wilden echt een site die aansluit bij de beleving van een dj, de foto’s bepalen het sfeerbeeld. Ons viel op sites van veel andere dj’s vaak veel tekst bevatten, terwijl een avondje stappen een andere beleving is”, aldus Buningh. Teksten zijn er nu wel, maar dieper in de site. “Een goed voorbeeld van de beleving is zijn biografie, door de aanpak is zijn levensverhaal nu veel persoonlijker.”

Na de lancering, kwamen al snel de reacties. “Van die-hard fans die de moeite nemen om een berichtje te schrijven, dat ze dankbaar zijn dat de site er is”, aldus Buningh. “Leuk is ook dat het mensen is opgevallen dat het een een volledig Bredaas product is.”

Het werk voor Hardwell is ook in de DJ-wereld niet ongemerkt voorbij gegaan. “Het helpt wel. We hebben laten zien dat we een stabiele partner zijn en dat we hun wereld begrijpen”, vertelt Buningh, die met zijn collega Timo van der Zanden (de T in Beer ’n’ Tea) en hun twee collega’s zijn al bezig met sites voor twee andere dj’s. “Maar hun namen mag ik nog niet bekend maken.”

Eerder maakten ze al de website voor de nummer 76 van de wereld, DJ Dannic, eveneens uit Breda. “Het leuke is dat we ook reacties krijgen van onze zakelijke klanten. Dat zijn er trots op dat hun site gemaakt is door degenen die ook de site voor Hardwell hebben gemaakt.”

Hardwell heeft bewust de samenwerking gezocht met Bredase bedrijven. Zo maakte Wouter van Groesen de vorige site van de Bredase DJ. “De site is 99,9 procent Bredaas, alleen de teksten komen van het management.”