Logo bredavandaag.nl

Fietsersbond: 'Nog steeds te weinig stalling bij station'

BREDA – De Bredase Fietsersbond vindt de geplande fietsenstalling op het nieuwe station van Breda veel te klein. Dat zegt de Fietsersbond in een open brief aan het college van B&W van 12 mei. De bond denkt dat er op lange termijn ruim 2500 stallingen te kort komen.


In de brief heeft de fietsersbond het over de plannen voor de fietsenstalling bij het station. Deze zijn volgens de bond nog altijd te klein voor de werkelijke stallingsbehoefte.

De bond vindt het ook een minpunt dat de 2000 plaatsen aan de zuidzijde alleen via de trap bereikbaar zijn. “We vertrouwen erop dat de stadsbestuurders het uiterste hebben geprobeerd om de situatie bij het station te verbeteren.” De stalling staat de komende tien jaar aan de zuidzijde permanent vol, terwijl de stalling aan de noordzijde leeg zal blijven, is de verwachting van de fietsersbond.

Drie jaar geleden vroeg de fietsersbond om de herinrichtingsplannen aan de zuidzijde op het Stationsplein en de Willemstraat zo uit te voeren dat er geen riolen in de weg zitten om ondergrondse fietsenstallingen te bouwen. Hier is tot op heden niets mee gedaan. De Fietsersbond laat weten zwaar teleurgesteld te zijn. “Pas de plannen voor de riolen nu aan nu toch al alles op de schop gaat en vernieuwd wordt”, aldus de Fietsersbond.

Qua infrastructuur heeft de bond een paar wensen. Zo is een verbetering van de open en gesloten verharding in de stad een must. Ook wordt er gepleit voor een aantrekkelijke snelfietsroute tussen Breda en Tilburg die aansluit op de nieuwe verbinding naar Teteringen. “Investeren in een goed fietsbeleid levert de hele stad een goed rendement en een maximale maatschappelijke meerwaarde.”FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief