Afbeelding

Brief over te kappen bomen veroorzaakt onrust

Algemeen

BREDA - Een brief van de gemeente aan de bewoners van de Marijke Meustraat waarin staat dat begin juni alle bomen tot 40 cm gesnoeid worden veroorzaakte dinsdag onrust. Het blijkt om een verkeerd opgestelde brief te gaan, alleen bomen die overlast geven bij de kinderboerderij en enkele bomen op het speelveldje worden gesnoeid.

Het is volgens de brief vaker voor gekomen dat een afgebroken tak gebouwen heeft beschadigd. Daarom wil de gemeente een aantal bomen tot 40 centimeter kort snoeien, zodat het meer een struik zou zijn. In de brief staat dat begin juni vijftig procent van de bomen worden gesnoeid en dat de overige vijftig procent over drie jaar wordt gesnoeid.

Een woordvoerder van de gemeente vertelt dat het om een misverstand gaat. “Alhoewel in de brief staat dat alle bomen over drie jaar gesnoeid worden tot veertig centimeter hoogte, is dat niet het geval. Het gaat begin juni alleen om de bomen in de gele strook van de schets, die te dicht bij de bergingen van buurtbewoners aanstaan. In de afgelopen tijd is het drie keer voorgekomen dat een afgebroken tak schade heeft veroorzaakt aan de bergingen achter kinderboerderij Zandberg. Over drie jaar worden op het veldje wel een aantal bomen gesnoeid die te dicht op elkaar staan, maar zeker niet allemaal.”

Onrust
Op dezelfde dag dat de brief is verstuurd, kwamen er al klachten van mensen die de bomen op het speelveldje wilden behouden. Na uitleg van de gemeente volgt opluchting.

Slechte plan blijkt vooral een ongelukkig opgestelde brief te zijn. Bomen achter ons huis zijn veilig. @breda

— Victor Bakker (@vicbakker) 27 mei 2014