Afbeelding

Woongroep Blauwe Kamer viert dubbel feest

Algemeen

BREDA - Het is feest bij De Blauwe Kamer in Breda. De woongroep voor visueel gehandicapten met een geestelijke beperking bestaat 50 jaar en is onlangs ook nog verhuisd naar een nieuw onderkomen. Om dit te vieren heeft de instellingen de hele week feestelijke activiteiten gepland.

De feestweek begon dinsdagmiddag met de officiële opening van de nieuwe woningen door burgemeester Van der Velden. De rest van de week zal in het teken staan van vossenjachten, belevingstheaters en andere verwenactiviteiten. De week wordt afgesloten met een optreden van de Real Blue Band.

De nieuwe woningen zijn onderdeel van fase 1 in een uit 3 fases bestaand bouwplan. Momenteel zijn er 6 woningen af die ruimte bieden aan 42 cliënten. In totaal zullen er 12 woningen gebouwd worden. Volgens directeur Erik van Ginhoven is er met de bouw zoveel mogelijk rekening gehouden met de beperkingen van de bewoners. Zo hebben alle woningen exact dezelfde indeling. Bij interne overplaatsing weten cliënten meteen hun weg te vinden.

Het gebouw heeft verder speciaal dempende plafondplaten, geleideleuningen en stoffen gordijnen om geluidshinder tegen te gaan. Ook de slaapkamers zijn anders ingedeeld. "In het nieuwe gebouw grenst een slaapkamer nooit aan een andere slaapkamer. Wanneer een cliënt bezoek heeft zal hij of zij minder overlast geven voor andere bewoners", aldus Van Ginhoven.

Eind 2015 moeten alle woningen zijn gerealiseerd.