Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

17-jarige Bredanaar steekt 20-jarige Bosschenaar

Politie

BREDA - Een 17-jarige Bredanaar is door de politie aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 20-jarige jongen uit Den Bosch te hebben gestoken. Dat gebeurde op de Grote Markt in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 juni tussen 02.00 en 02.30 uur. De aanleiding is onduidelijk, de politie zoekt nog getuigen.

De Bosschenaar raakte gewond in zijn borst en aan zijn hoofd. Hij werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis gebracht. Het incident vond plaats op de Grote Markt bij de hoek van de St. Janstraat en de Halstraat.

Het slachtoffer was even daarvoor met een aantal vrienden wat gaan eten in een fastfoodrestaurant aan de Karnemelkstraat. Bij het naar buitengaan zag hij jongeren zitten. Daar is vermoedelijk een schermutseling geweest. Hij verklaart dat een van hen hem achtervolgde tot op de Grote Markt. Daar sloeg de verdachte hem en stak hem met een onbekend voorwerp.

De toedracht van het gevecht is niet duidelijk. De politie zoekt daarom getuigen die het voorval in de Karnemelkstraat hebben gezien, of die meer weten over wat er gebeurde op de route naar de Grote Markt of van het steekincident op de Grote Markt zelf. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844.