Hennepbord. foto Erik Eggens
Hennepbord. foto Erik Eggens

Zes arrestaties bij hennepkwekerijen Breda

Politie hennepkwekerij

HEUVEL - In de wijk Heuvel zijn twee mannen aangehouden op verdenking van het opzetten van een hennepkwekerij. Op de Haagdijk werd een in werking zijnde kwekerij aangetroffen. In totaal werden zes personen aangehouden.

Een melding op vrijdag rond 14.05 uur leidde tot een politieonderzoek in een woning in de wijk Heuvel. In de woning lagen materialen om een hennepkwekerij op te zetten. Er waren geen planten aanwezig. Ook werd door het energiebedrijf vastgesteld dat de elektriciteitsinstallatie was gesaboteerd. Twee mannen (27 en 29 jaar) die bij het huis waren werden aangehouden. De materialen voor de kwekerij in aanbouw zijn in beslag genomen.

Op de Haagdijk is een in werking zijnde hennepkwekerij opgerold. In het pand waren op dat moment drie mannen (32, 34 en 37 jaar) - één uit Breda en twee uit Bergen op Zoom - aanwezig en één vrouw (27 jaar) uit Breda. Zij zijn alle vier aangehouden. De kwekerij is geruimd. De materialen zijn in beslag genomen. Samen met de gemeente en de belastingdienst in het kader van een hennepcontrole heeft de politie een onderzoek ingesteld in het pand. In een tweede ruimte op de begane grond vonden agenten een hennepkwekerij met diverse stekken en henneptoppen.