http://www.bredavandaag.nl/nieuws/48019/2011-04-25/bloemenzee-voor-verongelukte-ellen-17-uit-bredafoto Erik Eggens
http://www.bredavandaag.nl/nieuws/48019/2011-04-25/bloemenzee-voor-verongelukte-ellen-17-uit-bredafoto Erik Eggens

Opnieuw 4 jaar geëist voor doodrijden Ellen in 2011

Algemeen Dodelijk ongeval

BREDA - In het hoger beroep tegen A. E. uit Oosterhout heeft het Openbaar Ministerie (OM) wederom 4 jaar geëist tegen de nu 24-jarige man. A. reed in 2011 de 17-jarige Ellen dood op de Crogtdijk ter hoogte van de Terheijdenseweg.

De zaak kwam maandag opnieuw voor de rechter nadat de Hoge Raad de strafzaak in oktober 2013 terugverwees naar het Hof in Den Bosch. De Hoge Raad meende dat “roekeloos rijden” niet voldoende gemotiveerd was door het Hof. Desondanks houdt het OM vast aan de tenlastelegging van “roekeloos rijden” en eist wederom 4 jaar gevangenisstraf en 8 jaar rijontzegging. Het Hof komt waarschijnlijk in juli met een nieuwe uitspraak.

De rechtbank achtte E. A. schuldig aan doodslag, waarna in hoger beroep het gerechtshof in Den Bosch daar “roekeloos rijden” van maakte. In beide gevallen werd vier jaar gevangenisstraf opgelegd. De man is na dertig maanden in de gevangenis weer op vrije voeten gesteld.

A. E. reed in 2011 de toen 17-jarige Ellen Askamp dood. Beiden kwamen terug van een avond stappen. Askamp werd aangereden door A. terwijl zij de weg overstak. Deze laatste reed met de auto, te hard en met teveel alcohol.