Peter Kuipers en André Pleur organiseren Viva Vita in de Grote Kerk.
Peter Kuipers en André Pleur organiseren Viva Vita in de Grote Kerk.

Lifestyle event voor 50-plussers in Grote Kerk

Economie

BREDA - Een beurs gericht op wat het leven van actieve 50-, 60- en 70-plussers leuker en gemakkelijker maken. Dat is kort samengevat het idee achter het event dat begin november plaatsvindt in de Grote Kerk: VivaVita Breda.

Organisator Peter Kuipers heeft voor dit event de positieve insteek gekozen: Het leven is leuk. “We leggen de nadruk op mogelijkheden. Terwijl de meeste 50+ beurzen inzoomen op onmogelijkheden en beperkingen is ons uitgangspunt juist andersom. Deelnemers aan de beurs zijn daarom ook aanbieders van producten en dienstverlening die het leven nog leuker, gemakkelijker en vitaler maken”, licht Kuipers toe. Dus vindt de bezoekers straks aanbieders van elektrische fietsen, bijzondere reizen en gezonde voeding, maar ook sportscholen en hotels met speciale arrangementen.

Het is een bewuste keuze. “Wij hebben ruimschoots de tijd genomen om soortgelijke beurzen te bezoeken”, aldus Peter Kuipers, “en wij denken dat het toch wat anders kan.” Daarbij gaat het niet alleen om de positieve insteek, maar juist ook om het regionale karakter. “Want waarom zou je bezoekers vragen om af te reizen naar een landelijke beurs met alle reis-, en parkeerkosten van dien terwijl je deze mensen prima in hun eigen regio kunt bedienen”, vraagt Kuipers zich af. “Bovendien is regionale promotie en marketing veel effectiever dan landelijke promotie”, vult mede-organisator André Pleur aan.

De organisatoren weten zich inmiddels al verzekerd van 20 standhouders, na iets meer dan een maand werven. Behalve stands zijn er ook seminars en workshops voor de bezoekers, die bovendien de kans krijgen om zelf aan de slag te gaan. “Eén van de deelnemers heeft zelfs het plan om de bezoekers op de fiets een rondje door de Grote Kerk te laten rijden, een E-bike experience”, besluit André Pleur

Viva Vita Breda staat gepland voor zaterdag 1 en zondag 2 november. Toegang is gratis.