Zaterdag en zondag landt het traditionele stripfestival weer in Breda foto Patricia Rompa
Zaterdag en zondag landt het traditionele stripfestival weer in Breda foto Patricia Rompa

Breda steunt beginnende striptekenaars met 4000 euro

Cultuur

BREDA - Stichting Strips in Beeld heeft samen met de gemeente Breda een stripcultuurbeurs in het leven geroepen. De prijs van 4000 euro is bedoeld om een positieve bijdrage te leveren aan het Nederlandse beeldverhaal. De beurs zal worden uitgereikt tijdens het Stripfestival in Breda 2014.

De besteding van de beurs hoeft niet perse gebruikt te worden voor het maken van een strip. Zo kan het geld ook ingezet worden voor het organiseren van een expositie, stageplek, research, of muurschildering. Voorop staat dat het project de strip op sprekende wijze in beeld brengt.

Stripfanaten die staan te trappelen om aan de slag te gaan kunnen tot 14 september hun aanvraag indienen via info@stripcultuurbeurs.nl

De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit Maartje de Haan, directeur van Museum Meermanno, Jos van Waterschoot, conservator populaire cultuur van de Universiteit van Amsterdam, en Jan Kamp, galeriehouder in Breda.

Afhankelijk van de inzendingen kan worden besloten dat het om meerdere winnaars gaat waar het geldbedrag onder verdeeld wordt.