Aanvaller Kingsley Boateng op zijn eerste dag bij NAC. foto NAC
Aanvaller Kingsley Boateng op zijn eerste dag bij NAC. foto NAC

Kingsley Boateng donderdag officieel NAC’er

NAC

ZUNDERT/BREDA - Het heeft even geduurd, maar het lijkt donderdag toch rond te komen. De deal tussen AC Milan en NAC over de transfer van Kingsley Boateng. Donderdagmiddag om 13.00 uur volgt de medische keuring, daarna moet de aanvaller zijn handtekening zetten.

Boateng kreeg donderdagmorgen zijn officiële kloffie al in Zundert bij ‘Bredanello’, het trainingscomplex van de geel-zwarten. De 20-jarige speler kon daarna in zomerse temperaturen aan de slag tijdens de training. Boateng kan op verschillende posities in de voorhoede uit de voeten, onder meer als spits, maar ook daar achter.

De Ghanees is een van de gewenste versterkingen van technisch directeur Graeme Rutjes. Die heeft nog meer wensen. Zo hoopt hij nog drie spelers aan te trekken die in aanmerking kunnen komen voor een basisplaats. “Waarbij de voorhoede en de achterhoede prioriteit hebben”, aldus een woordvoerder van NAC.

Een van de mogelijke versterkingen is de 21-jarige Macedoniër Aleksandar Damcevski die donderdag voor het eerst meetrainde. Damcevski, neo-international van Macedonië, wordt de komende dagen door de technische staf beoordeeld. Naar alle waarschijnlijkheid maakt hij zijn opwachting in het tweede oefenduel van NAC, zaterdag om 17.00 uur bij Victoria. Woensdag was de eerste. In Oosterhout won NAC onder toeziend oog van de vertrekkende Kees Kwakman. Het werd 0-6 door doelpunten van Adanen Tighadouini (2), Jeffrey Sarpong, Elson Hooi, Mounir El Allouchi en Brandon Robinson.