foto Spring op Stoom
foto Spring op Stoom

Geen voorgeknipte paashaasjes in de Heuvel

Economie

HEUVEL - De kerstboom die de kinderen bij kinderdagverblijf Spring op Stoom in elkaar geknutseld hadden deed bij sommige ouders de wenkbrauwen fronsen. “Is dat de kerstboom?”, hoorde locatiemanager Bianca de Vassy vaders en moeders vragen.

Ja, dat is de kerstboom. En die zag er wat anders uit dan een ‘normale’ kerstboom. Hij was gemaakt en aangekleed door de kinderen van het dagverblijf. Het past in de filosofie van het kinderdagverblijf dat sinds de overname door Op Stoom door het leven gaat als Spring op Stoom. Wethouder Bob Bergkamp opent vrijdagmiddag de ruim 600 vierkante meter grote ontdektuin.

“Wij willen kinderen laten voelen en ervaren”, vertel De Vassy. “Kinderen moeten zelf kunnen ontdekken en knutselen. Vandaar dat we ook een moestuin hebben en een indianendorp en een amfitheater. Buiten zijn vinden we belangrijk. Het is echt een tuin om in op avontuur te gaan. Onder de blaadjes zoeken we insecten, maar we komen er ook weleens een mooie kikker tegen. Er zijn boomstronken om op te klimmen en klauteren. Twee gedoneerde graansilo’s stimuleren de fantasie van de kinderen.”

Het gaat er bij het kinderdagverblijf aan de Verbeetenstraat sowieso anders aan toe dan bij andere verblijven. “Wij hebben geen voorgeknipte paashaasjes. Kinderen mogen zelf weten hoe zij vinden dat zo’n paashaas eruit mag zien. Door dat voelen er ervaren merken wij dat ze langer geconcentreerd bezig zijn. De kinderen zijn echt trots op wat ze gemaakt hebben en hebben er plezier in.”

Voor de opening vrijdagmiddag hebben ze een lint geknutseld. “Dat mag de wethouder doorknippen”, vertelt De Vassy. Daarnaast leest hij een verhaaltje voor in het amfitheater in de tuin en plant hij een appelboom.