Tientallen vacatures bij Pegatron in Breda
Tientallen vacatures bij Pegatron in Breda

UPDATE: Arbeidsinspectie onderzoekt arbeidsomstandigheden Pegatron Breda

Algemeen

BREDA - De inspectie SZW (arbeidsinspectie) gaat vanmiddag nog langs bij het bedrijf Pegatron Services in Breda. Volgens een woordvoerder gaat de inspectie eerst de situatie bekijken, om vervolgens met de directie te gaan praten. "Zeer waarschijnlijk spreken we ook nog verschillende medewerkers", aldus de woordvoerder. Woensdagochtend publiceerde BN de Stem een artikel waarin personeel sprak over 'mensonterende omstandigheden'. De werkomstandigheden in de bedrijfshal zouden ronduit slecht zijn. Werknemers zouden onwel worden door de hitte waarin ze moeten werken.

Het Taiwanese Pegatron, dat in totaal 100.000 werknemers heeft, is een van de grootste producenten van de nieuwe iPhone 6 van Apple. Sinds april van dit jaar is er een vestiging in Breda, waar ongeveer 500 mensen werken. Bij Pegatron Services worden iPhones gerepareerd voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. Er werken voornamelijk uitzendkrachten van Adecco en Manpower

In het bedrijf zou geen airconditioning aanwezig zijn geweest, terwijl de temperaturen op kunnen lopen tot 30 graden. Meerdere werknemers zouden al onwel zijn geworden. Werknemers mogen ook niet naar buiten tijdens hun pauzes, die slechts een kwartiertje duren. Een woordvoerder van FNV Bondgenoten zegt tegen BN de Stem dat hij van werknemers heeft gehoord dat er inmiddels koelunits zijn geplaatst en dat er aan airco gewerkt wordt.

Een woordvoerder van Inspectie SZW kan nog niet bevestigen dat er daadwerkelijk onderzoek plaats zal vinden. Hij verwacht later vanmiddag meer te kunnen vertellen.