NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser
NAC speelde zondag tegen Heracles, Zonder publiek, dat stond naast het stadion. foto Peter Visser

Sepp de Roover: "NAC moet nu geen gekke dingen doen"

NAC

BREDA - Een nieuw seizoen eredivisievoetbal staat voor de deur. Voor NAC vooral een seizoen om zich te revancheren van vorig jaar. Verdediger Sepp de Roover hoopt vooral dat er rust komt en blijft binnen de club. "De interne problemen bij de club leggen toch een druk op de spelersgroep."

BredaVandaag: Hoe bevalt het trainingskamp tot nu toe?
Sepp de Roover: "Dat bevalt goed, de locatie is ons ondertussen ook wel bekend."

Hoe is de sfeer in de groep?
"Die is goed. We hadden vorig jaar natuurlijk te maken met een domper aan het einde van het seizoen, maar daar proberen we nu niet al teveel aan te denken. We hebben het natuurlijk wel even besproken, maar willen nu vooral niet teveel naar achteren kijken. Het mag duidelijk zijn dat niemand in de groep nog zo'n seizoen wil meemaken. We gaan het dit jaar anders doen."

Hoe gaat het met de nieuwe spelers in de selectie?
"Die worden goed opgenomen door de groep, we zijn wat dat betreft best een makkelijke club. Iedereen beseft ook wel dat ze hard nodig zijn voor het aankomende seizoen."

Wat zijn de doelstellingen voor volgend seizoen?
"Gewoon een beter seizoen neerzetten dan vorig jaar. Alles moet gewoon structureel beter gaan draaien, zowel bij het team als bij de club. De interne problemen van NAC leggen toch een druk op de spelersgroep. Niet dat je daar bewust aan denkt, maar onbewust sluimert zoiets toch mee op de achtergrond. Als we daar dit jaar niet aan hoeven denken scheelt dat al een hoop. De supporters vrezen voor het voortbestaan van de club, net als wij. De club moet nu geen gekke dingen gaan doen. Ik denk ook niet dat ze dat gaan doen, het ergste lijkt nu wel achter de rug."

Wat zijn je persoonlijke doelen voor aankomend seizoen?
"Zoveel mogelijk in de basis staan en mijn club zoveel mogelijk helpen."