Afbeelding

Team 076: Een cowboydorp aan de eindstreep

Algemeen

BLOG - Team 076 rijdt ook dit jaar weer mee in De Carbage Run, een ludiek alternatief op de Gumball 3000 rally. In goedkope afgetrapte wagens rijden teams kriskras door Europa met als eindbestemming Eging am See in Duitsland. Dag vijf, de laatste dag. Over WC rollen en een cowboydorp.

Eenmaal wakker geworden op een parkeerterrein van een groot congrescentrum in Slowakije denken we heel even aan het feit dat de laatste dag is aangebroken. Kans op een top drie positionering hebben we niet meer. We gaan op pad met vier opdrachten en een nieuwe route.

Eindelijk een echte carbage run route. Bijna de hele dag smalle weggetjes door prachtig natuurgebied in Slowakije, Oostenrijk, Tsjechië en Duitsland. Kleine dorpjes waar je wederom hartelijk ontvangen wordt door de lokale bewoners. We zijn in ons element en genieten van de warme dag. Een duik in een meer, lekker eten in Tsjechië en nog even bakken in de zon, die we zo weinig hebben gezien de afgelopen dagen.

De laatste 50 kilometers breken aan. De runners verzamelen zich en rijden in groepjes naar de finish. Ook wij sluiten aan bij een groep en rijden gezamenlijk met loeiende sirenes en zwaailichten richting finish. Nog even de laatste kans om je mederunners te plagen. WC rollen, rookslierten en meer van dat soort dingen worden uit de auto getrokken. We stoppen nog even om wat laatste boodschappen te doen voor het laatste avond maal.

Bij de finish wrijven we toch nog even in ons ogen. Niet alleen van de vermoeidheid, maar ook vanwege de plek waar we finishen. Voor ons ogen rijst een hele ranch en compleet country dorp op. Het lijkt wel alsof we in een filmset terecht zijn gekomen van een Amerikaanse Wild Western. Van bisons, mainstreet, sherif, bank tot rodeorijden en bars, aan alles is gedacht en je waant je even in het echte wilde westen. Dit weekend schijnt er een groot country festival plaats te vinden en van heinde en ver komen mensen uitgedost als echte cowboys naar Pullman City. Daar sta je dan toch even vreemd van te kijken. Maar andersom ook: de cowboys en cowgirls kijken hun ogen uit bij het zien van al die runners. Maar wederzijds is er alle waardering voor elkaars hobby's en dat moet gevierd worden.

We checken in, zetten snel de tent op en gaan richting het eindfeest. De ontlading is groot, heel groot. We hebben het geredt. Zonder pech of schade, maar wel wat liters olie en koelvloeistof minder. Ach het ouwe beessie mag ook wel wat drinken. Zo wij ook. Tot diep in de nacht feesten, bier drinken en slap ouwehoeren over de run.

Volgend jaar zijn we natuurlijk weer van de partij. We kunnen het iedereen aanraden om een keer mee te doen als je van auto's en autorijden houdt en het leuk vindt om met 1800 man een week lang een hechte familie te vormen. Want dat is het, een grote familie die, gewoon omdat het kan, met oude barrels kris kras door Europa rijdt.

En de eindstand voor ons goede doel Mother's Advantage? Dat moeten we thuis nog even uitrekenen, maar we weten al dat het meer is dan de €760 van vorig jaar, nu eerst feest!