Afbeelding

Elson Hooi: "Ik wil minimaal 7 doelpunten maken"

NAC

BREDA - Een nieuw seizoen eredivisievoetbal staat voor de deur. Voor NAC vooral een seizoen om zich te revancheren van vorig jaar. Aanvaller Elson Hooi wil de draad vooral positief oppakken. "Wat gebeurd is is gebeurd. We gaan dit seizoen alles goed maken."

BredaVandaag: Hoe bevalt het trainingskamp?
"Tot nu toe bevalt het goed, de eerste week ging prima. We trainen vooral om het automatisme terug terug te krijgen, hierbij proberen we zoveel mogelijk aanvallend te voetballen."

Hoe is de sfeer in de groep?
"Die is goed, we zijn natuurlijk ook allemaal jonge jongens. Ook de nieuwe spelers passen zich goed aan, zelf kan ik met iedereen wel goed omgaan. Iedereen is wel op zijn hoede, want er worden veel geintjes uitgehaald. Je moet vooral letten op de accu van je elektrische fiets, want voor je het weet laten ze die leeglopen."

Hoe kijk je terug op vorig seizoen?
"We proberen niet teveel terug te kijken op vorig seizoen. Wat gebeurd is is gebeurd. We gaan de draad positief oppakken en dit seizoen alles weer goed maken."

Wat is het doel voor aankomend seizoen?
"We proberen zo veel mogelijk aanvallend te spelen. Door de nieuwe spelers hebben we nu ook wat meer snelheid achterin. Hierdoor zijn we beter bewapend tegen counters en kunnen we zelf ook beter counteren. Wanneer we aan het eind van het seizoen ergens tussen de 10e en de 15e plek staan hebben we ons doel gehaald. Natuurlijk hebben we de ambitie op meer, maar dat is iets wat we stapje voor stapje moeten bekijken.

Wat is je persoonlijke doelstelling voor het nieuwe seizoen?
"Ik wil er zelf zeven a acht inleggen aankomend seizoen en verder zoveel mogelijk in de basis staan."

Heb je nog een boodschap aan de supporters van NAC?
"Ik wil zeggen dat we er alles aan gaan doen om mooi en aanvallend voetbal te laten zien, zodat de fans weer echt achter ons komen te staan."