Afbeelding
Politieteam Weerijs

Nep-politieagenten dringen woning binnen, stelen buiten telefoon niets

Politie

BREDA - De politie komt vandaag met meer duidelijkheid over de woningoverval van gisteren. Het is een vreemde zaak. Gisteren was onduidelijk of het nu drie of vier als agent verklede mannen waren.

Het waren er drie. Op maandagavond 21 juli rond 18.10 uur probeerden twee mannen een woning aan de Venneweide binnen te komen. Beide mannen hadden een politieactie outfit aan. Geen uniform, maar zwarte kleding met daarop een politielogo. Aan hun riem hadden ze een paar handboeien. De mannen waren getint, negroide. De dader die de bewoners aansprak beheerste de Nederlandse taal niet goed en had een duidelijk accent. Het echtpaar (63 jaar) vertrouwde de mannen niet.

Toen de twee verklede mannen niet binnen werden gelaten trok een van hen een zwart voorwerp. Dat leek op een pistool. Een worsteling ontstond, waarbij ook nog een derde dader het huis binnendrong. Het echtpaar werd in bedwang gehouden, de woning snel doorzocht. Uiteindelijk hebben de daders niets meegenomen. Behalve dan de huistelefoon van het echtpaar. De politie denk dat ze dit gedaan hebben om te voorkomen dat er alarm geslagen zou worden.

Uit het buurtonderzoek bleek dat de overvallers er in een grijze Volkswagen Passat, stationwagon zijn weggereden.

Speurtocht
Direct na de melding zette de politie de omgeving af in de speurtocht naar de voortvluchtige daders en de vluchtauto. De slachtoffers werden opgevangen door agenten, waarna een aangifte werd opgenomen. Verder sprak de politie met een aantal getuigen tijdens het buurtonderzoek. Technisch rechercheurs bekeken de woning op achtergebleven dadersporen.