Afbeelding
Erik Eggens

Bouw 400 appartementen Klokkenberg alsnog goedgekeurd (Update)

Economie

BREDA - De Raad van State heeft de bouw van vierhonderd nieuwe appartementen op landgoed de Klokkenberg goedgekeurd. Natuurverenigingen hadden hier bezwaar tegen aangemaakt omdat de bouw schade zou toebrengen aan de flora en fauna in het gebied.

Vitalis WoonZorg Groep wil in het gebied 400 appartementen gaan bouwen met bijbehorende zorgvoorzieningen. Dit om senioren zelfstandig te laten wonen, zelfs als zij zorg nodig hebben. Op de plek staat nu nog de Berkenhofschool. De natuurverenigingen hadden graag gezien dat de open plekken weer in ere werden hersteld.

De Raad van State oordeelt nu dat hoewel de geplande woningen een groter oppervlak hebben dan school, ze wel passen binnen het bestemmingsplan van het gebied. Vitalis had eerder al haar bouwplannen al kleiner gemaakt door een verdieping te schrappen.

Update: Vitalis Woonzorg groep zegt dat er met de uitspraak een einde is gekomen aan een voor velen onzekere en spannende tijd. Vitalis gaat per direct verder met het uitwerken van de plannen en zal op korte termijn een projectorganisatie opzetten. De organisatie hoopt binnenkort een totaalplan te presenteren voor de vervolgstappen.