Logo bredavandaag.nl

Huurfietsen Breda in trek bij toeristen

BREDA - De huurfietsen die de gemeente Breda sinds begin april aanbiedt, zijn vooral in trek bij toeristen. Dat stelt een woordvoerder van de gemeente. De fietsen worden verhuurd vanuit vijf fietsenstallingen in de stad. De eerste ervaringen leiden tot een uitbreiding van het aantal fietsen.


De gemeente is begonnen met 18 fietsen in totaal maar wil dit gaan uitbreiden naar 6 tot 10 fietsen per stalling. “In praktijk blijken de fietsen vaak per 2 gehuurd te worden”, zegt een woordvoerder van de gemeente. Het gaat veelal om toeristen.

In totaal zijn er tot nu toe veertig fietsen verhuurd. De gemeente denkt dat er de behoefte zeker is, maar mensen moeten de locatie nog vinden. “De meeste mensen die komen daar eigenijk om hun fiets te stallen”, zegt de woordvoerder. “Maar we worden wel gevonden, en als er dan mensen om komen moeten er wel fietsen zijn.”

De fietsen die worden verhuurd zijn opgeknapte zwerffietsen waarvan de eigenaar hem nooit is komen halen. Medewerkers van de ATEA-groep knappen de fietsen op. Vanuit de fietsenstallingen in de Concordiastraat, bij het Turfschip, de Nieuwstraat, de Oude Vest en Bezoekerscentrum Wolfselaar worden de fietsen voor vijf euro per dag verhuurd.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief