De bouw van de Struyckenwijk vordert.  foto Pepijn Nagtzaam
De bouw van de Struyckenwijk vordert. foto Pepijn Nagtzaam

Straten Heuvel minder bereikbaar door werkzaamheden

Algemeen

BREDA - De gemeente gaat de riolering in de Flierstraat tussen Mastbosstraat en Mgr. Nolenplein vervangen. Het project dat start vanaf 23 juni en zal in verschillende fases worden uitgevoerd. De laatste fase zal eind oktober zijn afgerond.

In fase 1 zal de Flierstraat tussen de Fagelstraat tot halverwege de kruiging met de Burgerzinstraat worden opengebroken. Hierna volgt het stuk tussen de Burgerzinstraat tot aan de kruising Mastbosstraat. Gevolgd door het stuk straat tussen de Fagelstraat en zorgcentrum Maria Mediatrix. Het weggedeelte tussen het zorgcentrum tot halverwege de kruising Thorbeckeplein is het laatste stuk dat wordt opengebroken in fase 1.

In fase 2 wordt vanaf 1 september aan het riool gewerkt tussen Thorbeckeplein en Mgr. Nolensplein. In fase 3 is het stuk weg tussen Thorbeckeplein tot inrit van het verzorgingstehuis aan de beurt. Ook tijdens de bouwvak zal worden doorgewerkt.

Gedurende de bouwwerkzaamheden zal de verharding worden verwijderd, waarna het bestaande riool wordt weggehaald. Vervolgens wordt er een nieuw vuil en regenwaterriool aangelegd waar de woningen op worden aangesloten. Nadat de riolen zijn gelegd wordt de sleuf weer aangevuld met zand en wordt er een verharding in puin aangebracht, zodat de woningen weer bereikbaar zijn. Op dezelfde gefaseerde manier wordt vervolgens als laatste de definitieve bestrating weer teruggelegd en het trottoir opnieuw bestraat.

Tijdens de werkzaamheden zullen woningen op enig moment niet bereikbaar zijn voor auto’s. Om woning voor voetgangers fietsers bereikbaar te houden, worden de trottoirs als laatste aangepakt. In de tussentijd zal de aannemer ervoor zorgen dat woningen door tijdelijke maatregelen bereikbaar blijven.