Afbeelding

800 hennepplantjes achter geheime deur kledingzaak

Politie

BREDA - Voor de tweede keer in een week is bij een kledingzaak in het centrum een in werking zijnde hennepplantage aangetroffen. Eén personeelslid van de winkel en drie personen die op het moment van de controle werkzaam waren in de kwekerij werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

In de kledingwinkel werd tijdens de controle achter een wand met een verborgen deur een hennepkwekerij met circa 800 volwassen hennepplanten en 1100 hennepstekjes aangetroffen. De gemeente gaat komende week maatregelen treffen om het pand te sluiten. Ook bleek dat de stroom voor de hennepkwekerij illegaal werd afgetapt. Enexis heeft de meterkast verwijderd en het pand afgesloten van de stroom. Er is aangifte gedaan bij de politie van de diefstal van stroom.

18 juni werd in de Torenstraat in de kelder van een kledingzaak een hennepkwekerij aangetroffen.

De kwekerij werd ontdekt tijdens een gezamenlijke actie van de politie, gemeente en belastingdienst afgelopen vrijdag. Daarbij werden ook twee illegale growshops aangetroffen, die door de gemeente gesloten worden. Daarnaast werden bij een cadeauwinkel in het assortiment diverse goederen aangetroffen die alleen verkocht mogen worden in een head- of smartshop. Ook deze zaak kan een gedwongen sluiting verwachten.

Bij diverse bezochte panden heeft de belastingdienst een verplichting opgelegd om de fiscale administratie op orde te brengen. De belastingdienst gaat hier extra op toezien.