Logo bredavandaag.nl
Bejaard echtpaar foto flickr
Bejaard echtpaar foto flickr

'Verzorgingshuis Hagedonk? Tragedonk zul je bedoelen!'

BREDA - Het appartement van meneer en mevrouw Bastiaansen* in verzorgingshuis Hagedonk zier er gezellig en knus uit. Het is wellicht wat klein, maar het echtpaar woont er al enkele jaren rustig en tevree. Eigenlijk zouden ze een jaar geleden verhuizen naar een nieuwe locatie, maar vanwege diverse mankementen aan de bouw werd dit keer op keer uitgesteld. De verhuizing staat nu gepland van 15 tot 19 september. Meneer en mevrouw Bastiaansen maken er maar het beste van.


"Het duurt zo lang dat het voor sommige bewoners allemaal niet meer hoeft. We noemen het voor de grap wel eens Tragedonk", zegt mevrouw Bastiaansen. Zelfs wil ze maar al te graag naar het nieuwe onderkomen. De slaapkamers zijn daar een stuk groter, hebben een balkon en bezitten een extra wc voor het bezoek. Meneer Bastiaansen is minder enthousiast over het idee om Prinsenbeek te verlaten. "Hier is het goed."

Het meest kijkt mevrouw Bastiaansen uit naar de nieuwe keuken. "Handig als je dan iets lekkers voor jezelf wilt klaarmaken", zegt mevrouw Bastiaansen. "Laten we dat maar niet doen", reageert meneer Bastiaansen. Beiden zijn wel enthousiast over de nieuwe magnetron. Hierdoor kunnen ze voortaan zelf bepalen wanneer ze gaan eten.

Maar voorlopig zitten ze nog even op hun oude stek. Het echtpaar Bastiaansen legt de schuld hiervoor niet bij Thebe. Volgens de twee doet de organisatie er alles aan om de bewoners het naar de zin te maken. Vanwege de vertraging hebben de bewoners van Hagedonk nu geen vast zomerprogramma. het verzorgingshuis probeert nu leuke dingetjes te verzinnen voor de ouderen, zoals een filmavond en het optreden van het koor. Ook kregen alle bewoners een bloemetje als excuus voor de opgelopen vertraging.

Het echtpaar snapt niet dat de laatste lekkage aan het nieuwe pand zo laat werd ontdekt. "Als je vroeger een huis bouwde, dan hield je toch ook toezicht?" Ze vindt het een schande dat mensen die soms nog maar een paar jaar te leven hebben zo lang moeten wachten. Volgens mevrouw Bastiaansen heeft een aantal bewoners de vertraging niet overleefd. "Maar je hebt ook mensen die bewijzen van spreken juist liever dood gaan nog voor de verhuizing."

De communicatie is volgens het echtpaar Bastiaansen goed. Bij elke vertraging worden ze nauwkeurig ingelicht door de toezichthouder. Wel gaan er veel wilde verhalen de ronde in Hagedonk. Mevrouw Bastiaansen weet wel hoe dat komt. "Sommige mensen zijn slechthorend en verstaan maar de helft. Anderen zijn vergeetachtig, die vergeten de helft." Het is ook de reden dat de twee niet met hun echte naam willen worden vermeld. "Ze maken hier zo snel van een mug een olifant."

*Bastiaansen is een gefingeerde naam.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief