Logo bredavandaag.nl
Het nieuwe station in aanbouw. foto Maj-Britta de Ruiter / Ad Ballon
Het nieuwe station in aanbouw. foto Maj-Britta de Ruiter / Ad Ballon

Ideeën NHTV over verbinding spoorzone en binnenstad

BREDA - Studenten van het NHTV presenteren vrijdag hun ideeën voor de verbinding tussen de Spoorzone ViaBreda en de historische binnenstad.


Derdejaars studenten van het NHTV hebben onderzocht hoe de verbinding tussen de spoorzone en de historische binnenstad ingericht kan worden. Aanleiding is de ‘Structuurvisie Breda 2030’, waarin de gemeente aangeeft in beide gebieden flink te willen investeren. Maar de gemeente wil voorkomen dat het twee afgescheiden gebieden worden die elkaar beconcurreren.

De expositie wordt geopend door wethouder Akinci, waarna de studenten hun ideeën presenteren. Akinci beoordeelt samen met ambtenaren van verschillende discipline’s de presentaties op duurzaamheid, multifunctionaliteit, haalbaarheid, innovatiekracht en vraaggerichtheid.

NHTV-docent Dopheide is erg tevreden over de resultaten en hoopt dat de gemeente deze ‘verbindingen’ daadwerkelijk gaat realiseren. De studenten hebben voor hun onderzoek belanghebbenden geïnterviewd en betrokken bij hun plannen. De reacties van de geïnterviewde personen zijn erg positief over de voorgestelde verbindingen, aldus de docent.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief