Beeld uit archief.
Beeld uit archief. Guido van der Kroef

Acht aanhoudingen in onderzoek naar bende autodieven

Politie

ROTTERDAM/BREDA - De politie heeft maandag en dinsdag acht personen aangehouden in een onderzoek naar een bende autodieven. Het gaat om vijf Bulgaarse mannen en een Bulgaarse vrouw, een Nederlandse man en Nederlandse vrouw, uit Rotterdam, Vlaardingen, Breda en Arnhem.

De bende wist op professionele wijze de auto's open te maken.De gestolen voertuigen, vooral BMW's, Mini Coopers en Citroëns, werden daarna ze in een loods in Vlaardingen voorzien van een nieuwe identiteit. Daar werd het chassisnummer weggeslepen en kregen de auto's een ander kenteken.

Bij een inval in de loods in Vlaardingen werden zes nieuwe auto's aangetroffen maar ook onderdelen van auto's. De politie vermoedt dat de auto's en onderdelen vanuit daar doorverkocht werden naar Bulgarije. Waarschijnlijk heeft de bende zo al tientallen auto's en onderdelen gestolen en verkocht.

Behalve de loods werden ook de woningen van de verdachten door de politie doorzocht. Er is beslag gelegd op gestolen auto's, onderdelen, administratie, computers en telefoons.

Drie Bulgaren en een Nederlander zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld, dat is door de rechter-commissaris in Zwolle bepaald. De twee vrouwen en twee Bulgaren zijn na verhoor in vrijheid gesteld, in afwachting van het verloop van het onderzoek.

Film politie Middenwest-Brabant / Youtube