wegwerkzaamheden
wegwerkzaamheden

Ginneken afgesloten van centrum

Algemeen wegwerkzaamheden

BREDA - De gemeente Breda gaat 30 juni beginnen met reparatie van het riool in de Wilhelminastraat. Daarna wordt de kruising Baronielaan, Wilhelminastraat, Parkstraat, Ginnenkenweg aangepakt. Als gevolg daarvan is tussen het Ginneken en het centrum beperkt of geen autoverkeer mogelijk.

Voor de reparatie van het riool verwacht de gemeente een week nodig te hebben.

Op 14 juli wordt gestart met de reconstructie van het kruispunt. De stoplichten verdwijnen en er komt een rotonde voor in de plaats.

Dit traject gebeurt in fases en zal verschillende gevolgen hebben voor het verkeer.

Fase 1 van 14 juli tot en met 8 augustus, gedeelte van de kruising gelegen aan de Parkstraatzijde / Koninginnestraat.
Autoverkeer uit de richting Ginneken naar het centrum van Breda is niet mogelijk. Dit wordt omgeleid via de Fatimastraat – Gen. Maczekstraat – Wilhelminapark – Boeimeersingel (route 2 ) dan wel via de Willem van Oranjelaan – Graaf Hendrik III Laan – Boeimeersingel (route). De Parkstraat is afgesloten voor doorgaand verkeer. Autoverkeer vanuit het centrum naar Ginneken is normaal mogelijk.

Fase 2: van 11 augustus tot en met 12 september, gedeelte van de kruising aan de zijde Baronielaan.
Autoverkeer vanuit centrum Breda naar Ginneken en Baronielaan is niet mogelijk. Baronielaan is afgesloten ter hoogte van de kruising Wilhelminastraat. Het verkeer wordt omgeleid via Boeimeersingel – Wilhelminapark - Gen. Maczekstraat Fatimastraat ( route 5 ). Verkeer richting Baronielaan wordt omgeleid via Boeimeersingel – Graaf Hendrik III Laan – Willemvan Oranjelaan – Baronielaan. ( route 6). In de Baronielaan wordt ter hoogte van de Heilig Hartkerk een keermogelijkheid gemaakt.
Autoverkeer vanuit Ginneken naar het centrum van Breda is mogelijk, de Parkstraat is weer normaal bereikbaar.

Fase 3: van 14 tot en met 16 september, gedeelte van de kruising aan de zijde van de Ginnekenweg.
Autoverkeer vanuit centrum Breda naar Ginneken en omgekeerd, via de Ginnekenweg, is niet mogelijk. Verkeer wordt omgeleid via de vernoemde routes 2 en 5. De Baronielaan en de Parkstraat zijn weer normaal bereikbaar.

Gedurende de drie fasen blijft fietsverkeer tussen Ginneken en het centrum van Breda mogelijk. Als het werk het noodzakelijk maakt, worden kleine omleidingen ingesteld die door borden worden aangegeven.

Winkels en bewoners blijven ten alle tijden bereikbaar door middel van loopbruggen en loopschotten.