Afbeelding

Plannen studenten NHTV als basis voor campus

Algemeen

BREDA - NHTV heeft drie studententeams beloond met hun ontwerp voor een nieuwe campus. Doel van de ontwerpwedstrijd was input verkrijgen voor het campusplan aan de Mgr. Hopmansstraat.

“Daarbij maakt de hogeschool graag gebruik van de innovatieve en creatieve kwaliteiten van haar eigen studenten”, aldus Thea van Sambeeck van de hogeschool.

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat de ideee¨n van eerstejaarsstudenten Leisure en derdejaarsstudenten Urban Design het beste aansluiten bij de visie van het projectteam dat belast is met de ontwikkeling van de nieuwe NHTV Campus.

Leisure team Level Up won de eerste prijs (500 euro). Het team van vijf eerstejaarsstudenten Vrijetijdsmanagement Nadia van Beekum, Pien Irvine, Pelle Meijers, Wendy Raaijmakers en Freek Ross werd gewaardeerd voor hun concept waarin met een zeer beeldende beschrijving creatieve oplossingen werden gepresenteerd. “Goede toepassing van duurzaamheid.”

De drie winnende teams mogen door naar de tweede ronde die na de zomervakantie start. Het winnende ontwerp wordt daadwerkelijk als basis gebruikt bij de inrichting van de NHTV Campus. “Als de aangereikte ideee¨n in de tweede fase van de prijsvraag gecombineerd kunnen worden, levert dat zeker een bruikbare basis op voor het uiteindelijke ontwerp van de campus”, aldus de school.

Arend Hardorff, directeur van de Academy of Leisure, overhandigde de prijzen namens het College van Bestuur van NHTV. Hij benadrukte het belang van creatieve betrokkenheid van studenten bij de ontwikkeling van de campus. ‘Wat jullie ook duidelijk hebben gemaakt is dat ideee¨n wellicht nog rijker worden als meerdere disciplines met elkaar kunnen samenwerken aan zo'n uitdaging. En dat jullie als studenten betrokken willen zijn en blijven bij de ontwikkeling van de campus.’