Afbeelding

PvdA neemt afstand homokritiek raadslid Jamal Nouhi (Update)

Politiek

BREDA - De fractie van de PvdA in Breda zegt zich niet te herkennen in de uitspraken die Jamal Nouhi heeft gemaakt over homoseksuelen in Marokko. PvdA-raadslid Jamal Nouhi liet zich in de comments onder een artikel van Bladna.nl kritisch uit over homorechten in het het Afrikaanse land.

Nouhi noemt Homofielen abnormaal en iets dat niet past bij de normen en waarde van zijn vaderland. "Dat is gewoon liefde voor een land waar mijn roots liggen, verder is iedereen voor bescherming van zijn eigenheid, heeft niks met politieke oriëntatie te maken."

Het raadslid zegt in de comments van Bladna.nl verder dat zijn standpunten niet in strijd zijn met de standpunten van zijn partij. "Er wordt binnen de PvdA verschillend gedacht over verschillende punten. Zo is de PvdA achterban, zeker de allochtonen, vrij religieus en hebben we ook uitgesproken atheïsten in de partij. Deze breedte maakt de partij divers, de volksvertegenwoordigers zijn een een afspiegeling hiervan."

Zo reageert Jamal Nouhi, PvdA-raadslid Breda, op eis Human Right Watch om veroordeling homo's in Marokko te stoppen: pic.twitter.com/zMnqGzhaL0

— Nadia Berberella (@NadiaBerberella) 10 juli 2014

Update: PvdA-fractievoorzitter Van der Velde zegt geschokt te zijn door de uitspraken. "Ik weet niet precies hoe dit tot stand is gekomen, maar het past op geen enkele manier bij de PvdA. Dit kan je als PvdA-raadslid gewoon niet zeggen." Van de Velde heeft nog niet gesproken met Nouhi en wil daarom niet vooruitlopen over mogelijke gevolgen voor Nouhi als PvdA-raadslid.