Logo bredavandaag.nl

Geen BBQ meer in park tijdens Palm Parkies concerten

BREDA - Verandering voor Palm Parkies. Vanaf dit jaar mag er tijdens de Parkies-concerten niet meer gebarbecued worden in het Park Valkenberg. Dat is in samenspraak met de gemeente besloten. Daarnaast komt er een extra horecapunt en komen er meer wc's.


"De laatste jaren zagen we steeds meer kleine grondbarbecues", vertelt organisator Bas Witlox. "We denken, net als de gemeente, dat dat niet wenselijk is. We moeten goed opletten op de veiligheid van het park en op die van de bezoekers. De afgelopen vijftien jaar gebruikten we slechts een deel van het park. Het evenemententerrein is nu vergroot en beslaat het complete Valkenberg. Vandaar dat we er voor gekozen hebben om barbecues niet meer toe te staan. Daar gaan we dus ook op handhaven", zegt Witlox.

Daarnaast komt er een extra horecapunt. "Op die manier kunnen we de bezoekers beter van dienst zijn en kunnen ze sneller aan drankjes komen. Dat horecapunt zal in de richting van het Kasteelplein komen. We verwachten eigenlijk dat het alleen nodig is als het weer goed is, dan zijn er namelijk ook pas mensen in dat gebied."

Een andere verandering betreft het schoonmaken van het park. "De afgelopen jaren was de rotzooi die onze bezoekers achterlaten na elk concert een doorn in het oog van andere bezoekers van het park, die de volgende dag komen. We hebben nu met de gemeente afgesproken dat zij gaan schoonmaken. Voorheen deden wij dat met een team, maar de gemeente is daar veel sterker in. Die hebben ook de benodigde spullen en machines."

Dinsdagavond 19.30 uur trapt Dr. Fred & the Medicine Men de concertreeks af.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief