foto PABO
foto PABO

NAC klaar voor nieuw seizoen na deal met lingerieshop

NAC

BREDA - Voetbalclub NAC heeft er weer een sponsor bij. Het erotisch getinte postorderbedrijf Pabo zal het komende seizoen reclame maken bij de club. Voor de Bredase voetbalvereniging is de deal een mooie financiële opsteker. “Het is weer sexy om met NAC geassocieerd te worden.”

De club heeft wel even nagedacht over het imago van PABO. Volgens woordvoerder Perry Hendriks is NAC sowieso terughoudend met sponsors wanneer het gaat om alcohol, tabak en porno. “PABO valt wat dat betreft binnen alle fatsoensnormen, het gaat om onschuldige sexy onderkleding voor de vrouw.” Als alles goed gaat wordt volgende week het contract officieel getekend.

NAC-dildo's en condooms zullen er voorlopig niet komen. Peter Vermeulen van PABO verklaart dat dit onder andere komt door het veranderde imago van het postorderbedrijf. “Vroeger richtten we ons meer op de seksspeeltjes. Sinds onze herpositionering in de markt focussen wij ons nu met name op sexy, maar draagbare kleding. Dus lingerie om aan te trekken in plaats van uit."

Voor PABO is Het sponsorcontract met NAC onderdeel van de campagne ‘Verras je partner’. Volgens Vermeulen is het hierbij niet alleen de bedoeling dat mannen hun vrouw verrassen, maar ook andersom. “Voor ons is het dan ook niet vreemd om deze doelgroep in het stadion te zoeken. Achter elke voetbalman staat ook vaak een voetbalvrouw.”

Ook Hendriks snapt dat PABO naar het stadion komt. ‘Ik vind het eerder vreemd dat het geen schering en inslag is binnen de voetbalwereld. Je hebt 18.000 man bij elkaar die misschien allemaal wel een leuk en spannend cadeau willen kopen. Ik vind het een gezonde keuze.” Wat Hendriks betreft zou een bedrijf als PABO ook als hoofdsponsor welkom zijn.

Naast de deal met PABO gaat het verder goed met het aantrekken van sponsors bij NAC. Zo zijn alle Business Units zo goed als verkocht en liggen de sponsorinkomsten op koers. Volgens Hendriks gaat het dit jaar veel beter dan vorig jaar omdat mensen weer vertrouwen hebben in de club. “Sinds Bredase mensen leiding geven aan NAC heerst er een positief gevoel bij de club. Het is weer sexy om met NAC geassocieerd te worden.”