Logo bredavandaag.nl
Foto Edwin Muns
Foto Edwin Muns

Formidable: 'Iedereen wordt blij van steak, friet en wijn'

BREDA - Edwin Muns weet het zeker. “Waar je iedereen een plezier mee doet is een lekkere steak met goede bearnaisesaus, dikke frieten met mayo en een goed glas wijn”, stelt hij. En dat is precies wat hij samen met Mario Senjic wil klaarspelen met Bistro Formidable.


Bistro Formidable opent aanstaande woensdag aan de Prins Hendrikstraat 69 . Het moet een klassiek Frans eetcafé worden. “Gemoedelijk, sfeervol, fris, leuk en laagdrempelig”, vat Muns het samen. “En vooral sfeervol. Een linnen kleedje op tafel, kaarslicht, Franse chansons op de achtergrond. Mensen moeten het gevoel hebben er even uit te zijn.”

Qua eten richten ze zich eveneens op de klassieke Franse keuken. Steak tartaar dus, of een zeebaars, zegt Muns. “We willen vooral goed eten serveren. Alles wat overbodig is laten we achterwege. Niet te veel poespas.” Dat betekent dus ook dat er geen drupjes saus op de borden komen. “Nee joh. De borden worden wel opgemaakt, maar saus is bedoeld om je vlees doorheen te halen en daarna moet het langs je mondhoeken eruit druipen. Eten moet eten zijn. De steak moet wordt top en vers en je moet een goede portie binnen krijgen.”

'Niet te duur, wel goed'
Een voorgerecht gaat ongeveer tien euro kosten, hoofdgerechten rond de twintig. “We willen een herkenbare kaart. Maar mensen kunnen zich ook laten verrassen. Als we een mooie kreeft kunnen kopen, dan verkopen we die ‘s avonds. We willen het spontaan doen. En verder gaan we voor verse producten, zelfgemaakte sauzen en goede wijnen.”

Voor wat betreft wijn is Muns ook duidelijk. “De ‘oude’ wijn uit Frankrijk is het mooiste wat je kunt krijgen. We hebben over de hele wereld veel geproefd, maar klassiek is het beste vinden wij. Dat kun je proberen na te maken, maar zo goed krijg je het nooit.”

Bistro Formidable wil vijf dagen per week open zijn. Dinsdag en woensdag zijn ze dicht, op alle andere dagen serveren ze diner. “Maandag zijn we dus ook open. We geloven namelijk dat dat werkt, omdat veel anderen dan dicht zijn.” Daarnaast serveren ze op zaterdag en zondag ook lunch.FOTOSERIESNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief