Breda in Concert: Nederlandstalig feest op het Chasséveld. foto Jorgen Janssens
Breda in Concert: Nederlandstalig feest op het Chasséveld. foto Jorgen Janssens

Breda in Concert: Ode aan het Nederlandstalige lied (foto's)

Cultuur

BREDA - De tweede editie van Breda in Concert was zowel qua line-up als aantal bezoekers een succes te noemen. Ook bleef de storm des doods uit waardoor de enige regen van de dag bestond uit gouden en gekeurde glitters. "Dit is misschien wel het mooiste festival van Breda."

Ondanks dat er al een kleine vierduizend man op het terrein van Breda in Concert staat is er nog genoeg ruimte om te flirten en flaneren. Volgens een beveiliger kunnen er nog makkelijk duizend mensen bij. In tegenstelling tot sommige andere festivals zijn er hier geen lange rijen bij de cateraars die tosti's, hamburgers en ijsjes verkopen. Ook kan men vrij makkelijk het grote podium bereiken zonder de ellebogen te hoeven gebruiken. Hetzelfde geldt voor de wc's.

In de loungehoek met picknicktafels is er ook nog genoeg plek. Hier zitten mevrouw Meertens en haar moeder aan een wijntje. Ze zijn tevreden met de voorzieningen bij Breda in Concert. "Voor moeders is het fijn dat ze erbij kan zitten, anders moeten we veel te vroeg weer naar huis". Voor de bejaarde vrouw is het sowieso een bijzondere dag, aangezien ze onlangs werd ontslagen uit het ziekenhuis. "Vorig jaar waren we er ook, dus het is super dat we ondanks de operatie hier nu toch weer bij zijn", aldus haar dochter.

Op het podium vult Django Wagner inmiddels het terrein met zijn smartlappen. Soms echte tranentrekkers als "Dat ene moment". De andere keer krijgt hij de handjes in de lucht met "Die ene mooie vrouw." Even later neemt Django met een kleine buiging afscheid van het publiek. Er wordt een bak gouden glitters over het juichende publiek uitgestort. Door de laaghangende zon lijkt het publiek even in brand te staan. Nederlands glitter en glamour in optima forma.

Lindy en Gert wachten bij de cocktailbar op Gers Pardoel die hierna moet optreden. Vooral Gert is erg fan van de rapper, Lindy houdt vooral van Nederlandstalige muziek in het algemeen. "Dan kan je minstens verstaan wat ze zingen." Verder kijken de twee uit naar Nick & Simon en de gebroeders "Gewoon lekker gek doen en feest maken, dat maakt dit wel een van de beste concerten in Breda", aldus Gert.

Bekijk de foto's in het fotoalbum.