foto Peter Visser
foto Peter Visser

Supporters NAC ongerust over nieuwe betaalkaart

NAC

BREDA - Enkele supporters van NAC hebben hun zorgen geuit over de nieuwe betaalpas van de voetbalclub. De Bredase voetbalvereniging stapt dit seizoen over op een nieuw betaalsysteem van Le Credit Sportif. Supporters kunnen het tegoed van de oude betaalpas alleen in het stadion overzetten naar de nieuwe kaart.

"Lekker handig weer, echt goed geregeld. 10.000 man in het stadion verplicht aan de opladers", twittert Joost Wijnings. Ook op de supporterssite derat.nl wordt smalend gesproken over het nieuwe 'betaalgemak' bij NAC.

Hans Poppelaars: 'De rijen zullen echt niet langer zijn dan gebruikelijk'

Volgens manager publiekzaken Hans Poppelaars ligt de situatie iets genuanceerder.
Een groot gedeelte van commotie ontstaat volgens hem doordat mensen niet de juiste informatie hebben. Zo zijn er volgens Poppelaars nog maar 6000 oude kaarten met krediet in omloop en niet 10.000.

"De komende vier thuiswedstrijden kunnen mensen bij een van 30 servicepunten hun kaart omzetten. Per wedstrijd betekent dat 50 man per servicepunt die een handeling van 15 seconden moeten uitvoeren. Kortom de rijen zullen echt niet langer zijn dan gebruikelijk", aldus de manager publiekszaken.

Volgens Poppelaars blijkt verder uit cijfers van vorig jaar dat er weinig animo is om de tegoeden op de kaart online om te zetten. "We hebben hier echt wel over nagedacht en ik hoop dan ook dat mensen ons achteraf zullen beoordelen en niet vooraf."