De Eneco Tour reed 9 augustus 2012 door Ulvenhout. foto Erik Eggens
De Eneco Tour reed 9 augustus 2012 door Ulvenhout. foto Erik Eggens

Filemon Wesselink vervult dromen tijdens Eneco Tour

Sport

BREDA - Nog een paar nachtjes slapen en dan komt de Eneco Tour naar Breda. Woensdag zal vanaf de Claudius Prinsenlaan een tijdrit worden gehouden van net geen 10 kilometer. Tijdens de race zijn alle World Pro Tour Cycling Teams aanwezig zijn.

Welke wielrenners er precies komen is nog niet duidelijk. Namens Belkin zal in ieder geval Bauke Mollema van start gaan. Andere bekende renners die meerijden in Breda zijn de meervoudig wereldkampioen tijdrijden Fabian Cancellara en Nederlands kampioen tijdrijden Tom Dumoulin.

Voordat de profwielrenners van start gaan om 14:00 is er om 11:00 eerst nog een NK ploegentijdrit voor teams. Om 12:45 is er ook nog een wedstrijd voor de schooljeugd.

Tijdens de wielrenwedstrijd is ook Filemon Wesselink aanwezig zijn. Hij zal als ambassadeur van de Eneco Tours elke dag een wielrendroom uit laten komen. Dromen als een exclusief ontbijt met een bekende wielrenner, een halve wielerploeg op ziekenbezoek krijgen, een ontmoeting met de ritwinnaar na de prijsuitreiking of hier een blokje mee om fietsen.

Wielerfans kunnen sinds 28 juli 2014 hun droom via social media bekendmaken. Dat kan door de speciale hashtag #wielerwens te gebruiken.